Το λουλουδάκι μιλάει

Το λουλουδάκι της πλαγιάς μιλάει

Στην ιστορική αρχαία πετρώδη πλαγιά του ακρωτηρίου του Σουνίου ένα πανέμορφο μικρό λουλουδάκι υπερηφανεύεται για το τόπο του και δίνει νόημα στην ύπαρξη και την αξία της ζωής.

Σταμάτησα δίπλα του, το θαύμαζα και του μίλησα με τα μάτια της ψυχής μου!!
Αυτό ανταποκρίθηκε, άνοιξε τα ροζ πέταλα του και σαν δορυφορικό πιάτο έπιανε τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου!!

Μέσα στον θαυμασμό μου άρχισα να το ακούω.!! Το όμορφο λουλουδάκι μιλούσε.. Ήξερε να μιλάει!!!! Μιλούσε στον ήλιο, στην θάλασσα, στ´αστέρια και στο ναό του Ποσειδώνα..

Η ιστορία μου χάνεται στη αρχαιότητα, είπε!!! οι πρόγονοι μου είναι ριζωμένοι εδώ πολλές χιλιετίες. Τον χειμώνα, ο τσουχτερός θαλασσινός αέρας ξυρίζει το κορμάκι μου!! Στην αγκαλιά της μάνας γης οι ριζούλες μου βρίσκουν ζεστή θαλπωρή! Λίγο πριν την άνοιξη,τις απόκριες ξαναζωντανεύω, ξαναγεννιέμαι. Υποδέχομαι την άνοιξη με τα καλά μου.

Καθόμουν και το θαύμαζα!! Ένα μικρό χαρούμενο λουλουδάκι που ίσα – ίσα ξεπρόβαλε απο την γη, με το λαμπερό λευκορόζ χρώμα φανέρωνε την παρουσία του, χαμηλοί σκήνοι και τα βελανίδια που δέσποζαν στον άγονο χώρο της πλαγιάς στεκόταν σαν ουρανοξύστες μπροστά του!!!

Το όμορφο μικρό λουλουδάκι προσαρμοσμένο σε ακραίες καιρικές συνθήκες έδινε καθημερινά σκληρό αγώνα επιβίωσης και κάθε φορά τα κατάφερνε.
Την άνοιξη ανθισμένο φοράει τα καλά του και σαν οικοδεσπότης της κακοτράχηλης πλαγιάς περιμένει τον επισκέπτη.

Η λάμψη των φύλλων του, τα όμορφα άνθη του, μέσα στο χώμα και τις πέτρες, τραβούσαν την προσοχή του επισκέπτη και του θύμιζαν την βλάστηση, την γέννηση και την αξία της ύπαρξης της ζωής.

Δρ Ευάγγελος Παπανδρέου
Παιδοχειρουργός

Φεβρουάριος 2018